L'ENERGIA ÉS PRESENT EN TOTES LES COSES, NOMÉS CAL APRENDRE A SENTIR-LA.

miércoles, 7 de marzo de 2007


LA MEDICINA TRADICIONAL XINESA


La Medicina Tradicional Xinesa, a l'igual que totes les altres medicines busca l'equilibri de la persona per tal de mantenir un bon estat físic.


El que la fa diferent de les altres és possiblement la forma que té de veure l'origen del problema així com la forma de tractar-ho, és per això que en MTX parlem d'insuficiència de Yin o Yang, bloqueix de qi de fetge, calor en cor, humitat en el jiao inferior, etc... Terminologia que pot semblar extranya, o a cops antiga, però el que MTX observa és com estan interactuant tots els organs entre ells.


Un cop es descriu un diagnòstic, utilitzant totes les tècniques com ara el pols, observaciò de la llengua, l'interrogatori, etc... es posa en pràctica el tractament, ja sigui amb acupuntura, tuina, fitoterapia, etc...


Això que pot semblar una cosa tan simple o sencilla porta molts anys de pràctica i estudi, és per això que un bon metge en MTX és aquell que creu que li queden moltes coses per apendre i busca estudiar encara més la complexitat d'aquesta mil.lenaria medicina.


zhong yi yao hen da.


4 comentarios:

Anónimo dijo...

Segur que la medicina xinesa és més equilibrada que l'espanyola. Aquí ens unflen de medicaments per tal de solucionar els problemes. Després passa el que passa.

Anónimo dijo...

Desde muito tempo a fitoterapia é empregada na humanidade. É um chá aqui, uma compressa lá... Chá de boldo para o estômago e maracujá para acalmar os nervos. É assim que todos usam e abusam das plantas que nos oferecem uma gama de propriedades medicinais. Hoje em dia, os fitoterápicos estão muito mais modernos e sofisticados. Podem vir em forma de chás, comprimidos, pomadas, entre outros. Além do que, os benefícios das plantas são cientificamente comprovados para que nada dê errado!

Anónimo dijo...

Els metges hauríen de reciclar-se molts cops durant la seua carrera professionals. Molts, acostumats a guanyar-se molt bés la vida, no senten cap necessitat per ficar els seus coneixements al disa. Una pena.

Ainhoa dijo...

Per a mi va ser molt important descobrir la visió de la medicina xinesa.
En ocasions vaig sentir-me malament, però els símptomes que expressava no eren considerats " patològics" per la medicina occidental. És més, m'arribaven a definir com una persona amb bona salut. La medicina xinesa va donar sentit al que em succeïa i em va ajudar a entendre que encara que no estigui malalta, puc sentir-me millor.
M'agrada la concepció de la fusió entre la ment i el cos, així com de les persones amb el món que les envolta.
El meu desig seria que la medicina occidental considerès la medicina xinesa com inclusiva i no com exclusiva, tal i com succeeix a la inversa.